فانی لند‌

کدام کشورها بیشترین نابرابری توزیع ثروت را دارند؟ + نمودار

توزیع ثروت در کشورهای مختلف چگونه است و مقیاس این نابرابری‌ها چقدر است؟
نمودار زیر، نابرابری توزیع ثروت در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

روش اندازه‌گیری توزیع ثروت

یکی از روش‌های رایج برای اندازه‌گیری توزیع ثروت در یک کشور، ضریب جینی است. در این شاخص، امتیازات نزدیک‌تر به صفر نشان‌دهنده توزیع ثروت برابرتر است، در حالی که امتیاز ۱۰۰ نشان می‌دهد که یک فرد تمام ثروت را در اختیار دارد.

در اینجا امتیازات شاخص جینی در کشورهای منتخب را می بینید که نشان می‌دهد چگونه این امتیازات در طول زمان تغییر کرده‌اند:

آفریقای جنوبی در کل رتبه اول را دارد، به طوری که ۱۰% جمعیت حدود ۸۰% ثروت کشور را کنترل می‌کنند.

در ۱۵ سال اخیر، در آفریقای جنوبی، نابرابری ثروت افزایش یافته است. نرخ بیکاری در این کشور از ۲۰% در سال ۲۰۰۸، به ۳۲% رسید. نژاد همچنان در این کشور عامل کلیدی در نابرابری‌های درآمدی است.

برزیل در رتبه دوم قرار دارد، کشوری که ۱۰% جمعیت، نیمی از ثروت ملی را کنترل می‌کنند. بین سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، تعداد میلیاردرهای این کشور از ۵۱ به ۶۴ نفر افزایش یافت که برزیل را به دهمین کشور با بیشترین تعداد میلیاردر در جهان تبدیل کرد.

سوئد با وجود اینکه یک کشور سوسیال دموکرات است، در رتبه پنجم قرار دارد. این کشور به ازای هر ۲۵۰,۰۰۰ نفر، یک میلیاردر دارد که یکی از بالاترین نسبت‌های میلیاردر به جمعیت است. در مقایسه، ایالات متحده تقریباً به ازای هر ۵۰۰,۰۰۰ نفر، یک میلیاردر دارد. عامل اصلی این تمرکز ثروت، بخش فناوری پررونق این کشور است که در دو دهه گذشته بیش از ۴۰ شرکت یونیکورن (شرکت‌های خصوصی با ارزش بیش از یک میلیارد دلار) مانند اسپاتیفای و اسکایپ را به وجود آورد.

جایگاه آمریکا در رتبه بندی

می‌بینیم که آمریکا در رده بعدی قرار دارد، کشوری که نابرابری ثروت آن از سال ۲۰۰۸ به طور جزئی کاهش یافته است. روند مشابهی از کاهش نابرابری ثروت را می‌توان در سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان، سوئیس و اتریش و همچنین کره جنوبی و هنگ کنگ مشاهده کرد.

در کشورهای توسعه‌یافته، شکاف ثروت از سال ۲۰۰۸ کاهش یافته است. زیرا طبقه متوسط جامعه افزایش ثروت سریع‌تری نسبت به افراد در گروه‌های ثروتمندتر را تجربه کرده اند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!