فانی لند‌

کشف اسرار هایپر او اس: نگاه ویدیویی عمیق به سیستم‌عامل جدید شیائومی

در این مقاله با هایپر او اس سیستم عامل جدید شیائومی آشنا می‌شویم و سپس قابلیت های هایپر او اس را بررسی می‌کنیم. در ادامه با ما همراه باشید…

ویدئو هایپر او اس

هایپر او اس سیستم عامل جدید شیائومی است که نوید تجربه‌ای متفاوت از اندروید را می‌دهد.

شیائومی در طی رویدادی با عنوان “جهشی فراتر از لحظه” با معرفی سری ۱۴ و محصولات دیگر خود، هایپر او اس شیائومی را به عنوان سیستم عامل جدید خود معرفی کرد. طبق نظرات کارشناسان، این سیستم عامل می‌تواند یک جهش بزرگ در دنیای تکنولوژی و زمینه‌ساز یک تحول جدید در فنآوری گوشی‌ها و تبلت‌های هوشمند این برند در نظر گرفته شود و می‌تواند فروش و خرید گوشی شیائومی را به دنیای تازه‌تری ببرد.

هایپر او اس چیست ؟

ظاهراً شیائومی از سال ۲۰۱۷ به توسعه سیستم عامل جدید خود روی آورده و اکنون آن را با نام سیستم عامل شیائومی هایپر او اس معرفی کرده است. حتی به گفته معاون این کمپانی چینی، این رابط کاربری کاملاً بازنویسی شده و به عبارتی یک اصلاح همه جانبه برای MIUI شناخته می‌شود.

هایپر او اس یک رابط کاربری منسجم و یکپارچه برای محصولات این برند است که کمک می‌کند بهترین عملکرد ممکن، تجربه کاربری و همچنین اتصال بهتری را بین دستگاه‌های مختلف ایجاد کند.

ویژگی های هایپر او اس

در واقع سیستم عامل جدید شیائومی از ۵ لایه ساخته شده که در ادامه بیشتر به این لایه‌ها خواهیم پرداخت:

قیمت ویژه: ۸,۶۸۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند اپل مدل Apple Watch 6 Series 40mm Aluminum

قیمت ویژه: ۵,۲۲۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند امیزفیت مدل Amazfit Active گلوبال

قیمت ویژه: ۲۹ تومان

گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت ۱۲۸ رم ۸ گیگابایت

قیمت ویژه: ۲,۳۵۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند امیزفیت مدل Amazfit Bip 3

قیمت ویژه: ۲۹,۲۹۹,۰۰۰ تومان

گوشی شیائومی Xiaomi 12 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت

قیمت ویژه: ۲۷,۹۹۹,۰۰۰ تومان

گوشی سامسونگ Galaxy S23 FE ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت رم ۸ گیگابایت

لایه اول تا سوم:

پایینی‌ترین لایه این سیستم‌عامل از هسته‌های اندروید و لینوکس و لایه دوم هم از هسته خودساخته شیائومی به نام Vela بر اساس سیستم عامل متن باز NuttX ساخته شده است.

لایه سوم هم بیش از ۲۰۰ پلتفرم پردازنده مختلف (برای ولا و اندروید) را پشتیبانی می‌کند که در نتیجه آن توانایی مدیریت بیش از ۱۰۰ها نوع دستگاه مختلف را دارد. در نظر داشته باشید که گوشی‌ها و تبلت‌ها از لایه اول و اینترنت اشیا (مانند خانه هوشمند) از هسته ولا استفاده می‌کنند. احتمالاً در لایه سوم یک سری تجهیزات مربوط به سرویس‌های گوگل هم قرار گرفته است.

لایه چهارم و پنجم:

لایه چهارم که با عنوان Hyper Connect شناخته شده است، باعث می‌شود تا کاربران بتوانند به شکلی بهتر تمام دستگاه‌های خود را مدیریت کنند که در ادامه مقاله این موضوع را بیشتر توضیح خواهیم داد. در آخر هم می‌رسیم به لایه پنجم HyperOS شیائومی که به اپلیکیشن‌ها مرتبط می‌شود.

اگر به دنبال این هستید که این سیستم عامل بر روی کدام گوشی‌ها قابل اجراست، به صفحه هایپر او اس برای چه گوشی هایی میاد در مجله اینترنتی ۱۹ کالا سر یزنید.

مزایا و معایب Hyper OS نسبت به رقبا

اگر کنجکاوید که بدانید مزایا و معایب هایپر او اس چیست ، به مواردی که خواهیم گفت، توجه کنید.

۱- رم و حافظه داخلی

این رابط کاربری متناسب با یک سری نیازهای سخت‌افزاری طراحی شده است؛ به گونه‌ای که می‌تواند تا رم ۲۴ گیگابایت را پشتیبانی کند. از نظر حافظه داخلی هم باید بگوییم که بر اساس یک سری کارها مانند فشرده‌سازی پوشه‌ها، این رابط کاربری تنها ۸.۷۵ گیگابایت از فضای داخلی را به خود اختصاص می‌دهد.

این در حالی است که اندروید ۱۳ خام، ۱۲ گیگابایت و سیستم عامل آیفون ۱۱ گیگابایت حجم دارند؛ بنابراین سیستم عامل هایپر او اس را می‌توان به عنوان سبک‌ترین رابط کاربری اندروید تا به امروز شناخت.

۲- عملکرد بهتر سخت‌افزار برای گیمرها:

اول بگوییم که سیستم عامل HyperOS می‌تواند تسک‌های پیچیده و سنگین را با دقت بالا و به صورت بهینه‌ای مدیریت کند، اما نکته تحسین‌برانگیزتر این است که در اجرای بازی‌های پرمصرف، نرخ فریم پایدارتر و مصرف انرژی کمتری را ارائه می‌کند.

حتی اگر قرارست باتوجه به قیمت گوشی یک مدل اقتصادی را انتخاب کنید، باید بگوییم که وظایف در این مدل گوشی‌ها در چند واحد محاسباتی تقسیم می‌شوند و نتیجه مشارکت این می‌شود که دستگاه بتواند از حداکثر توانایی و عملکرد تراشه استفاده کند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد که مدل پرچمدار این برند با داشتن رابط کاربری HyperOS و همچنین سخت‌افزار قدرتمند خود، قرارست رقبای زیادی را در بخش گیمینگ کنار بگذارد.

اگر گوشی شما از سری‌های قدیمی‌تر شیائومی است احتمالاً با آپدیت آن قادر خواهید بود از این سیستم عامل استفاده کنید، با این حال برای جزیئات بیشتر در این رابطه به لینک چگونه هایپر او اس را دریافت کنیم مراجعه کنید.

۳- اتصال هوشمند و یکپارچه بین دستگاه‌های هوشمند شیائومی:

یکی از قابلیت های رابط کاربری جدید شیائومی یکپارچه سازی انواع دستگاه‌ها با هم است. در واقع، طبق بررسی هایپر او اس باید گفت این سیستم عامل به شکل جالبی دستگاه‌های متصل را با هم هماهنگ می‌کند، مثلاً وقتی که از تبلت شیائومی استفاده می‌کنید، قادر خواهید بود که به دوربین عقب گوشی هوشمندتان هم دسترسی داشته باشید؛ یا اینکه می‌توانید تبلتتان را از طریق گوشی به اینترنت وصل کنید.

نکته جالب دیگر از ویژگی های هایپر او اس هم این است که به راحتی می‌توانید اعلان‌های خود را بین دستگاه‌هایی که دارید جابجا کنید. ممکن است این اتفاق یک سیاست خوب برای شیائومی باشد تا کاربران از تمام محصولات این برند خرید کنند، اما واقعاً همانطور که می‌بینید، امتیازهایی که کاربران خواهند داشت کم نیست.

۴- ویژگی HyperMind برپایه هوش مصنوعی:

شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشد که این ویژگی Hyper OS چیست و چه کاربردی دارد؟ این ویژگی که اتصال بین دستگاه‌ها را وارد عصر جدیدتری می‌کند، محصولات را قادر می‌سازد تا از طریق ۴ قابلیت ادراکی محیط، بینایی، صدا و رفتار، نیازهای کاربر را درک کنند. مثلاً فرض کنید که سیستم خانه شما هوشمند است. از امکانات هایپر او اس می‌توان به این موضوع اشاره کرد که مثلاً اگر همیشه بعد از قفل کردن در، چراغ را روشن می‌کنید، دیگر این کار به صورت خودکار اتفاق خواهد افتاد. البته این موضوع فقط به خانه هوشمند مربوط نمی‌شود و برای تمام دستگاه‌های این برند، کار خواهد کرد.

۵- دستیار هوش مصنوعی:

دستیار هوش مصنوعی هایپر OS چیست ؟ دستیار صوتی به قابلیت‌های جالبی دست پیدا کرده است، مثلاً فرض کنید در کلاس زبان آنلاین شرکت کرده‌اید، قابلیت تبدیل گفتار به نوشتار (زیرنویس) کمک می‌کند تا به راحتی از گفته‌ها یادداشت برداری کنید.

از دیگر قابلیت های HyperOS می‌توان به این موضوع اشاره کرد که کاربران می‌توانند از طریق عبارات گفتاری از این دستیار هوش مصنوعی بخواهند تا از پرتره‌های گالری آن‌ها تصاویر جدیدی بسازد، یا اینکه مقاله‌ای را خلاصه کند. حتی در برنامه Mi Canvas مخصوص تبلت‌ها، یک قلم هوش مصنوعی اضافه شده که نقاشی‌های خط خطی را هم به آثار هنری تبدیل می‌کند!

۶- امنیت:

در سیستم عامل هایپر OS به بخش امنیت و حریم خصوصی اهمیت ویژه‌ای داده شده؛ به طوری که طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های امنیتی را برای بخش‌هایی مانند بیومتریک، رمز عبور و قفل صفحه ارائه می‌کند. این سیستم‌عامل امنیت را در اتصال چند دستگاه هم تضمین می‌کند.

تغییرات هایپر او اس نسبت به رابط کاربری قبلی

از تغییرات هایپر او اس می‌توان به تجربه کاربری سبک و روان اشاره کرد که به وضوح نسبت به MIUI قابل لمس است. افزایش قابلیت شخصی‌سازی حس مثبت و کاربرپسندی را به شما القا می‌کند.

سوال اینجاست که تغییرات ظاهری HyperOS چیست ؟ از نظر ظاهر تقریباً می‌توان گفت که کاربران شیائومی، محیط کاربری جدیدی را تجربه خواهند کرد. با این حال، اگر بخواهیم شکل این فضا را با سیستم‌عامل‌های دیگر مقایسه کنیم، می‌بینیم که ظاهر داخلی این گوشی‌ها بسیار شبیه به آیفون‌ها شده است. طراحی صفحه قفل و سفارش‌سازی‌ها، تنظیمات سریع در کنترل پنل و حتی شکل آیکون‌ها الهام گرفته از iOS است.

مانند زمانی که سامسونگ به رابط کاربری وان یوآی روی آورد، شیائومی هم تقریباً در اکثر بخش‌ها، طراحی‌های miui 14 را اصلاح کرده تا شکل زیباتری را به خود بگیرد. در اپلیکیشن دوربین، این بار گزینه‌ها به شکل مرتب‌تر و کابردی‌تری قرار گرفتند و همچنین برنامه Weather اطلاعات آب و هوا را به شکل قابل فهم‌تری نشان می‌دهد. از دیگر ویژگی های HyperOS این است که حتی برای قابلیت‌های پنجره شناور هم کاربران موارد بیشتری را برای تنظیم کردن در اختیار دارند.

در این مقاله بررسی کردیم که Xiaomi Hyper OS چیست و چه ویژگی‌هایی دارد…آیا تجربه کار با این سیستم عامل را داشتید؟ تغییرات HyperOS را چگونه می‌بینید؟ چقدر پشتیبانی از این گزینه را در خرید تاثیرگذار می‌دانید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵

از مجموع ۶۴ رای

سوالات متداول

هایپر او اس چیست؟

HyperOS سیستم عامل جدید شیائومی است که بر پایه اندروید اجرا می‌شود و محصولات این برند از آن پشتیبانی می‌کنند. به علاوه، از نظر خیلی مشخصات نسبت به رابط کاربری پیشین اصلاح شده است.

تغییرات هایپر او اس نسبت به Miui محسوس است؟

تغییرات بسیار قابل لمس است و در هایپر او اس با محیطی کاملا متفاوت مواجه می‌شوید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!