کشورهای همسایه با اقتصادهای کاملاً متفاوت + اینفوگرافیک
آمارها گاهی اوقات میتوانند تفاوتهای عظیم درون مناطق را پنهان کنند، به ویژه زمانی که صحبت از قدرت اقتصادی میشود. به عنوان مثال، آمریکای شمالی تقریباً یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهد. برای درک بهتر نابرابری ثروت میان کشورهای همسایه، اینفوگرافیک زیر ۱۰ کشور همسایه را که هر کدام تفاوت زیادی در سرانه تولید ناخالص داخلی خود دارند، به تصویر می کشد.
کشورهای همسایه با اقتصادهای کاملاً متفاوت
اسرائیل و مصر ممکن است یک مرز ۲۰۶ کیلومتری مشترک داشته باشند، اما چیز دیگری بین این همسایگان مشترک نیست.
در واقع، سرانه تولید ناخالص داخلی اسرائیل تقریباً ۱۷ برابر مصر است، که نشاندهنده شکاف عمیق اقتصادی بین آنها است. تحولات سیاسی در قرن بیستم، هر کدام را در مسیرهای کاملاً متفاوتی سوق داد.
اسرائیل به یک قدرت فناوری تبدیل شد که در زمینه امنیت سایبری و زیستفناوری قدرتمند است. در همین حال، اقتصاد مصر به شدت به کشاورزی، گردشگری و کانال سوئز متکی است. اما با بیکاری بالا و سرعت رشد پایین دست و پنجه نرم میکند.
این تفاوتها نه تنها اقتصاد فعلی آنها را منعکس میکند، بلکه سالها رویکرد متفاوت در توسعه، سیاست، سرمایهگذاری و مشارکتهای جهانی را نیز نشان میدهد.
به طور مشابه، تفاوت سرانه تولید ناخالص داخلی بین روسیه (۱۴,۰۰۰ دلار) و نروژ (۹۵,۰۰۰ دلار) نشان میدهد که چگونه اقتصادها میتوانند علیرغم داشتن بسیاری از منابع طبیعی یکسان، کاملاً متضاد باشند.
نروژ با بخشهای قدرتمند در کشتیرانی، شیلات و انرژی تجدیدپذیر علاوه بر منابع نفت و گاز خود، به دنبال تنوعبخشی بوده است. همچنین دارای یک سیستم رفاهی قوی و زیرساختهای توسعه یافته است.
روسیه، از سوی دیگر، همچنان به نفت، گاز و مواد معدنی خود وابسته است، که آن را نسبت به نوسانات قیمت جهانی کالاها و تحریمها آسیبپذیرتر میکند.