۱۰ مورد از واقعگرایانهترین بازیهای پلیاستیشن ۵
زمانی که کنسول پلیاستیشن ۵ به عنوان کنسول نسل نهمی سونی معرفی شد، گیمرها خودشان را برای رو به رو شدن با نسل جدیدی از بازیهای ویدئویی آماده کرده بودند. این کنسول قدرت سختافزاری فوقالعادهای داشت و همین موضوع باعث شد تا بازیسازها با استفاده از قدرت پلیاستیشن ۵، بازیهایی را بسازند که به طرز قابل توجهی واقعگرایانه بودند. گرافیک آنها مثالزدنی بود و جزئیاتشان، مو به تن هر گیمری سیخ میکرد. بنابراین اگر طرفدار کنسول پلیاستیشن ۵ هستید، در این مطلب از ویجیاتو همراه ما باشید تا نگاهی به ۱۰ مورد از واقعگرایانهترین بازیهای این کنسول داشته باشیم.
The Last of Us Part II
سال انتشار: ۲۰۲۰
لست آف آس پارت ۲، به معنای واقعی کلمه یک بازی نسل نهمی بود. این بازی برای کنسول پلیاستیشن ۵ و ۴ عرضه شد و استودیوی ناتی داگ با ساخت این بازی، یکبار دیگر پتانسیلهایش را در توسعه بازیهای ویدئویی نشان داد. این بازی دلایل زیادی برای جذاب بودن داشت. از مدلسازی واقعگرایانه شخصیتها بگیرید، تا فیزیک بازی و حتی گرافیک آن که تا به امروز مثالزدنیاند. در نهایت این بازی با امتیاز متای ۹۳، به مسیرش پایان داد.
The Last of Us Part II در بخش هوش مصنوعی، مبارزات و مکانیزم NPCها یک جهش بزرگ به شمار میرفت. بیش از ۲۰ ساعت گیمپلی بازی و همچنین داستان خارقالعادهای که روایت میکرد، باعث شد تا لست آف آس پارت ۲ به عنوان یک بازی دوست داشتنی روی کنسول پلیاستیشن ۵ شناخته شود.
Death Stranding
سال انتشار: ۲۰۱۹
راستش را بخواهید، بازی Death Stranding جزو آن دسته از عناوینی است که یا عاشقش میشوید، یا از آن متنفر! اما باید اعتراف کرد که ساخته هیدئو کوجیما یکی از واقعگرایانهترین بازیهای کنسول پلیاستیشن ۵ است. دلایل بسیاری برای حضور این بازی در چنین لیستی وجود دارد. اولین مورد شخصیتپردازی و طراحی بصری فوقالعاده آنهاست. بطوری که آخرین ساخته کوجیما بیش از آنکه یک بازی ویدئویی باشد، یک اثر هنریست که میتوان ساعتها آن را تماشا کرد و از دیدنش لذت برد.
محیطها و مبارزات این بازی، در درجه بعدی قرار میگیرند. ما با یک بازی پویا و غیرقابل پیشبینی رو به رو هستیم که انتظار هر چیزی را میتوان از آن داشت. همچنین حضور Norman Reedus به عنوان بازیگر و پروتاگونیست اصلی این بازی، یکی دیگر دلایل ارتباط هرچه بیشتر گیمرها با این بازی محسوب میشود.
Gran Turismo 7
سال انتشار: ۲۰۲۲
بیشک هیچ بازی ریسینگی به اندازه گرن توریسمو ۷ روی کنسول نسل نهمی سونی پایبند به المانهای واقعگرایانه نیست. استودیوی Polyphony Digital به عنوان سازنده این بازی، کارش را به خوبی انجام داد. بطوریکه گرن توریسمو ۷ به لقب بهترین بازی ریسینگ سال نیز دست پیدا کرد. سری گرن توریسمو هرگز خودش را به عنوان یک بازی ریسینگ – آرکید معرفی نکرد. این بازی یک تجربه شبیهساز بود و اگر با تفکر نید فور اسپیدها به سراغ این بازی رفتهاید، باید بگویم که گرن توریسمو ۷ به مراتب سختتر، جدیتر و چالشبرانگیزتر خواهد بود.
در واقع به همین دلیل است که میتوان از بازی گرن توریسمو ۷ به عنوان یکی از واقعگرایانهترین بازیهای کنسول پلیاستیشن ۵ یاد کرد. نهایتا باید گفت که این بازی به امتیاز متای ۸۷ دست پیدا کرد و برای کنسول نسل نهمی سونی و همچنین پلیاستیشن ۴ منتشر شده.
Avatar: Frontiers of Pandora
سال انتشار: ۲۰۲۳
صبر کنید، اگر از دیدن بازی Avatar: Frontiers of Pandora در چنین لیستی تعجب کردهاید، ما دلیل خوبی برای حضور این بازی داریم. یوبیسافت با عرضه این بازی به ما قول یک بازی متفاوت را داده بود. اما زمانیکه این بازی از راه رسید، همان بازیهای پیشین یوبیسافت بود که اینبار حول محور آواتار جریان داشت. دریغ از ذرهای خلاقیت! اما اگر این بازی موفقیتآمیز نبود، چرا در چنین لیستی قرار دارد؟ پاسخ این سوال در گرافیک خارقالعاده این بازی پنهان شده. دستپخت جدید یوبیسافت هرچند در بخش داستانی و گیمپلی حرفی برای گفتن نداشت، اما گرافیکش مثالزدنی بود.
اگر به سراغ این بازی رفته باشید، احتمالا متوجه کیفیت خوب بصری این بازی شدهاید. یوبیسافت با استفاده از قدرت سختافزاری خوب کنسول پلیاستیشن ۵، گرافیکی را به تصویر کشید که میتواند کمبودهای بزرگی چون گیمپلی و داستان این بازی را جبران کند و اگر طرفدار دنیای آواتار باشید، تجربه این بازی خالی از لطف نیست.
Metro Exodus
سال انتشار: ۲۰۱۹
Metro Exodus هر آنچیزی که برای جذاب بودن نیاز دارد را در اختیار گیمرها قرار میدهد. از گرافیک خوب این بازی بگیرید، تا المانهای خلاقانهای که استودیوی 4A Games به عنوان سازنده این بازی از آنها کمک گرفته. طبیعتا یک جهان پساآخرالزمانی موضوع خوبی برای روایت دنیای ترسناکاند و جذاب است و این بازی نیز از چنین فرمولی پیروی کرده. این بازی در ابتدا در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و نسخه نسل نهمی آن نیز برای کنسول پلیاستیشن ۵، در سال ۲۰۲۱ از راه رسید.
جزئیات خارقالعاده این بازی هنوز هم که هنوز است برای بسیاری از گیمرها جذاب است. داستان تاریک و اتمسفر سنگین این بازی نیز، جزو دیگر دلایلی به شمار میروند که Metro Exodus را لایق حضور در چنین لیستی کردهاند. در نهایت ماجراجویی این بازی روی کنسول پلیاستیشن ۵ با امتیاز متای ۸۳ به پایان رسید.
The Callisto Protocol
سال انتشار: ۲۰۲۲
درست در سال ۲۰۲۲ بود که بازی The Callisto Protocol به عنوان جانشین معنوی بازی دد اسپیس از راه رسید. یک بازی ترسناک که به معنای واقعی کلمه، ترسناک بود و میتوانست کابوس شبهایتان باشد. این بازی فورا لقب یکی از بهترین و واقعگرایانهترین بازیهای کنسول پلیاستیشن ۵ را از سوی منتقدان و گیمرها دریافت کرد. کیفیت ساخت این بازی خوب بود و عملکرد استودیوی سازنده آن یعنی Striking Distance در طراحی محیط و نورپردازی این بازی، مثالزدنی بود.
اما از همه مهمتر، این طراحی جلوههای انسانی و شخصیتهای بازی بود. بطوری که اگر کاتسینهای این بازی را تماشا کنید، گمان میکنید که با یک فیلم سینمایی رو به رو هستید، نه یک بازی ویدئویی! از طرفی گیمپلی جذاب و داستان ترسناکی که این بازی روایت میکرد، به خوبی دست به دست هم داده تا این بازی جایگزین خوبی برای سری دد اسپیس باشد.
The Witcher 3: Wild Hunt
سال انتشار: ۲۰۱۵
واقعا عجیب است که چطور یک بازی ویدئویی از سال ۲۰۱۵ تا به این اندازه محبوب است. انگار نمیتوان لیستی بدون حضور بازی ویچر ۳ ساخت. سیدی پراجکت در نسخه سوم سری ویچر، بقدری سنگ تمام گذاشته بود که گرافیک و جزئیات این بازی هنوز هم توان رقابت با بازیهای روز پلیاستیشن ۵ را دارد. حتی اگر نزدیک به یک دهه از زمان انتشار ویچر ۳ گذشته باشد. این بازی به اندازه کافی خوب بود، اما در سال ۲۰۲۲ با انتشار آپدیت جدیدی برای این بازی و بهینه شدن آن برای کنسولهای نسل نهمی، گرافیکش بهتر نیز شد.
حالا بازی The Witcher 3: Wild Hunt تبدیل به یکی از نمادینترین بازیهای ویدئویی شده که توان رقابت با بازیهای بزرگ را دارد. این بازی تجربهای فانتزی از یک بازی نقش آفرینی – ماجراجویی است و اگر دلتان میخواهد قصههای فانتزی و جادوگری را تجربه کنید، ویچر ۳ گزینه خوبی برای شماست.
Alan Wake 2
سال انتشار: ۲۰۲۳
زمانی که استودیوی دوست داشتنی رمدی پس از یک وقفه طولانی به سراغ بازی الن ویک ۲ رفت، خیلی خوب میدانست که گیمرها چه انتظاری از این بازی دارند. وقتی نسخه دوم الن ویک عرضه شد، مرزها را شکست. ما با یک بازی زیبا رو به رو بودیم که شاید حتی از نسخه اول نیز بهتر بود. داستان آن گیمرها را تا آخرین لحظه میخکوب بازی میکرد و فضای تاریک و ترسناکش، چیزی بود که کمتر میشد در دنیای سایر بازیهای ویدئویی مشابهاش را پیدا کرد.
همچنین در نهایت، الن ویک ۲ به عنوان یکی از واقعگرایانهترین بازیهای کنسول پلیاستیشن ۵ شناخته شد. رمدی در طراحی بصری این بازی سنگ تمام گذاشته بود و همهجای دنیای الن ویک ۲ پر شده بود از جزئیات بینظیری که شما را شگفتزده میکردند.
Cyberpunk 2077
سال انتشار: ۲۰۲۰
بازی سایبرپانک ۲۰۷۷ جزو دیگر شاهکارهای استودیوی سیدی پراجکت است. اگرچه این بازی در ابتدا عملکرد چندان خوبی روی کنسولهای نسل هشتم نداشت. اما با عرضه آپدیتهای مکرر برای این بازی، سایبرپانک ۲۰۷۷ تبدیل به گزینه مطلوبی برای گیمرها شد. از طرفی با تولد کنسولهای نسل نهم به ویژه پلیاستیشن ۵، فرصتی برای گیمرها فراهم شد تا بتوانند یکی از جاهطلبانهترین و واقعیترین بازیهای ویدئویی تاریخ را روی این کنسولها تجربه کنند.
خوشبختانه استودیوی سیدی پراجکت در ساخت بازی سایبرپانک ۲۰۷۷، تمام تلاشش را به کار گرفته بود و نتیجه سالها تلاش آنها، تولد یکی از زیباترین بازیهای ویدئویی تاریخ است که نهتنها گرافیک و گیمپلی خوبی دارد، بلکه در بخش داستانی نیز سر بلند ظاهر میشود.
Red Dead Redemption 2
سال انتشار: ۲۰۱۸
در نهایت نوبت به آخرین شاهکار استودیوی راکستار یعنی بازی رد دد ردمپشن ۲ میرسد که هنوز هم که هنوز است، به عنوان یکی از بهترین بازیهای ویدئویی تاریخ شناخته میشود. رد دد ۲ نسل جدیدی از بازیهای ویدئویی را شروع کرد و سفری اسرارآمیز به غرب وحشی بود. عنوانی که شاید بتوان از آن به عنوان یکی از بهترین و تاثیرگذارترین بازیهای ویدئویی تاریخ نیز یاد کرد.
راستش را بخواهید، بازی رد دد ۲ بقدری خوب است که به سختی میتوان ایرادی از آن گرفت. داستان این بازی پتانسیل لازم را دارد و از همه مهمتر، گرافیک و جزئیات این بازیاند که سبب حضور بازی رد دد ردمپشن ۲ در چنین لیستی شدهاند.