فانی لند‌

۴ روشی که روغن زیتون به عمر شما می‌افزاید

فرارو- به شرطی که از روغن زیتون با کیفیت بالا استفاده کنید حتی برای پخت و پز نیز انتخابی سالم و عالی است.

به گزارش فرارو به نقل از ریل سیمپل، روغن زیتون چیزی بیش از یک سس یا روغن پخت و پز است. روغن زیتون مملو از مواد مغذی و ترکیبات حیاتی است. در واقع، روغن زیتون که در حد اعتدال میل شود (یک وعده تقریباً یک قاشق غذاخوری روغن) یکی از اجزای اصلی برنامه‌های غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای است و به طور کلی به عنوان یکی از بهترین غذا‌ها برای طول عمر در نظر گرفته می‌شود. روغن زیتون دقیقا چه چیزی برای ارائه دارد که آن را به یک ابر غذای کامل تبدیل می‌کند؟ متخصصان تغذیه مهم‌ترین فواید روغن زیتون را از خواص ضد التهابی گرفته تا چربی‌های مفید برای سلامت قلب در آن تجزیه می‌کنند.

فواید روغن زیتون برای سلامتی

روغن زیتون دارای فواید بی‌شماری برای سلامتی است. در اینجا چند روش وجود دارد که روغن زیتون به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند. افزودن روغن زیتون به غذایتان راهی خوشمزه برای تامین آنتی اکسیدان هاست. روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی مانند فلاونوئیدها، اولئوروپئین و هیدروکسی تیروزول است که در مجموع به عنوان ترکیبات فنلی شناخته می‌شوند. آنتی اکسیدان‌ها بخش قدرتمندی از سیستم دفاعی بدن هستند که به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که در صورت وجود در سطوح بالا، می‌توانند منجر به استرس اکسیداتیو شوند، که عامل اصلی در ایجاد بیماری‌های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع ۲ است.

از آنجایی که ترکیبات فنولی موجود در روغن زیتون با استرس اکسیداتیو مبارزه می‌کنند، التهاب را نیز کاهش می‌دهند. استرس اکسیداتیو می‌تواند باعث التهاب قابل توجهی شود. روغن زیتون، به ویژه روغن زیتون فوق بکر، همچنین حاوی اسید‌های چرب غیراشباع است که التهاب را کاهش می‌دهد. این ویژگی به این دلیل است که روغن‌های زیتون فرابکر کمترین پردازش، پالایش یا خالص‌سازی می‌شوند. چربی اصلی روغن زیتون اسید اولئیک است که سیتوکین‌ها، پروتئین‌هایی که باعث التهاب در بدن می‌شوند را مهار می‌کند و مسیر‌های استرسی را که ترکیبات پیش التهابی را فعال می‌کنند، سرکوب می‌کند.

زمانی که روغن زیتون به جای چربی اشباع استفاده شود، می‌تواند به کنترل کلسترول خون شما کمک کند. چربی‌های اشباع شده آنهایی هستند که در دمای اتاق جامد هستند، مانند کره یا روغن پالم. افزودن روغن زیتون بیشتر به رژیم غذایی شما لزوماً کلسترول شما را کاهش نمی‌دهد، اما اگر قبلاً رژیم غذایی سرشار از اسید‌های چرب اشباع شده مصرف کنید، جایگزینی اسید‌های چرب غیراشباع موجود در روغن زیتون شروع خوبی است. همچنین شایان ذکر است که مدیریت کلسترول از طریق غذا فراتر از تغییر به روغن زیتون است، زیرا غذا‌هایی مانند سبزیجات و پروتئین بدون چربی به همان اندازه تأثیرگذار هستند.

فواید روغن زیتون برای کاهش کلسترول بسیار چشمگیر است. چربی‌های غیراشباع موجود در روغن زیتون می‌توانند کلسترول بد را کاهش و در عین حال کلسترول خوب را افزایش دهند. کلسترول خوب بدن هر گونه کلسترول آزاد را جمع‌آوری می‌کند تا از بدن خارج شوند، بنابراین کلسترول خون به طور کلی را کاهش می‌دهد. این نکته کلیدی است، زیرا کلسترول بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است، اما جایگزین کردن چربی‌های اشباع با روغن زیتون و سایر چربی‌های غیراشباع می‌تواند به کاهش این خطر کمک کند.

روغن زیتون به دلیل داشتن سطح بالایی از ترکیبات فنلی، یک غذای بهبود سیستم ایمنی بدن است. ترکیبات فنلی از تولید گلبول‌های سفید خون، سلول‌های ایمنی که به کنترل التهاب در بدن کمک می‌کنند، حمایت می‌کنند. این سلول‌ها همچنین مسئول پاکسازی و مبارزه با میکروب‌های بیماری زا هستند و سلامت شما را بهبود می‌بخشند. به علاوه، روغن زیتون منبع عالی ویتامین‌ای، یک ماده مغذی ضروری و آنتی اکسیدانی است که عملکرد سیستم ایمنی را پشتیبانی و بهبود می‌بخشد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!